Mutlu olmaya çalış. Ne zaman mutlu olacaksın? Okulun bittiğinde mi? İşe girdiğinde mi? Mutluluğu bekleme ve erteleme.

6 Kasım 2011 Pazar

Bayram...



Herkese Merhaba,

Ailemin yanındayım, onlar sağlıklı ya işte bugün bana bayram. Susmuyorum, konuşuyorum ve çarpık düzene ayak uydurmuyorum ya işte bugün bana bayram .

Öte yandan düşününce de, hayvanların törenle katledilmesine karşıyım , çünkü görüyoruz ki insanların öfkesi kan görmekle dinmiyor.

Görmezden gelemiyorum ve anlayamıyorum insanlar ne zaman duyarlılığını bu kadar kaybetti ne zaman bu hale geldik. Ne zaman cennet anaların ayaklarının altında çekildi de , analar sokak ortasında kanlar içinde yatmaya başladı.

Ne zaman el öpmeye, şeker toplamaya gelen çocuklara tecavüz etme zihniyeti yerleşti o beyinlere.

ve ne zaman medeniyetin göbeği dediğimiz bağdat caddesinde, yere düşen evsiz amcaya böcekmiş gibi bakmaya başladı onunla aynı yaşta ama iyi giyimli olan o "adam"!!!

biz yaptığımız yardımlarla fakir olmayız, onlarda bizim yardımlarımızla zengin olmaz belki ama mutlu olabilir, kaybettiği inancı yerine gelebilir belki de.

Biz sokaklarda yürüyüş yaptığımızda belki o kadınların acıları dinmeyecek, bayram şekeri uğruna katledilen çocuklar geri gelmeyecek ve hatta ne YAZIK Ki tecavüzcüler tekrardan yargılanmayacak ama biz kurbanlık koyun gibi olanlara sessiz kalmamış olacağız. Biz burdayız sizin yanınızdayız demiş olacağız ...

Yaşanılanlardan ders almak için illa bazı şeylerin başımıza gelmesi gerekmez, görmezden geldiklerimiz de bize dersler vermek için yaşanmış olabilir.

Sessiz kalmak, olmuş biz ne yapalım demeyeceğimiz bir bayram olsun ... Bayram işte o zaman bayram olur!