Mutlu olmaya çalış. Ne zaman mutlu olacaksın? Okulun bittiğinde mi? İşe girdiğinde mi? Mutluluğu bekleme ve erteleme.

22 Ocak 2011 Cumartesi

Hakan Vardar ve By Retro

























İstiklal Caddesi Suriye Paşa'nın alt katında bulunan vintage mağazası olan " By Retro " daha merdivenlerinden inmeye başlarken sizi etkilemeye başlıyor, film afişleri ve birbirinden güzel tablolarla.
İçeri girdiğinizde birbirinden muhteşem ikinci el kıyafetler ve antika eşyalar karşılıyor, çalan şarkıları da unutmamak lazım =)

1920'den kalma çantalar, kıyafetler... Tek kelimeyle muhteşemler. İçeri girdiğiniz anda atmosferin büyüsüyle ne yöne bakacağınızı şaşırabilirsiniz.

Ünlülerin de uğrak yeri olan By Retro 'da kıyafetleri satın alabildiğiniz gibi kiralayabilirsinizde. Mağazanın ünü yurt dışına kadar ulaşmıştır. Bağdat Caddesi Çiftehavuzlar, Ankara Tuna, Eminönü ve Kasımpaşa’da da mağazaları bulunan By Retro mağazalarında 30 binden fazla ürün bulunuyor. Aynı zamanda dünyaca ünlü Avrupa’da 130 mağazası bulunan Angelina Jolie, Julia Roberts, Brad Pitt gibi ünlüleri giydiren Mitex’in ve Delta’nın da distribütörlüğünü yapan By Retro, sadece ikinci el ürünleri değil 50’li 60’lı yıllarda üretilmiş ama depolarda kalmış ürünleri de satıyor. İkinci el kıyafetler ciddi bir bakımdan ve temizlikten geçtikten sonra mağazada yerini
alıyor =)
















































































































































































Hatırası olan şeyler güzeldir.... Ardınızda Güzel Hatıralar bırakmanız dileğimle

Sevgiler....

9 yorum:

  1. Yaşanmışlık herşeyi farklı kılıyor,ikinci el eşyalara bakarken zamanında kimler tarafından kullanılmış nelere şahit olmuş acaba düşüncelerinden insan alı koyamıyor kendini, güzelliğinden çok bunları düşünüyoruz.hem çok mistik hem de çok ürpertici. Vintage and Turbo Dreams forever;)

    YanıtlaSil
  2. canım benim aynen katılıyorum düşüncelerine zaten içeri gidiğinde farklı hissetmeye başlıyorsun. Farklı, bir okadar da etkileyici bir ortam oluyor. seninle de gitmiştik orası da harika bir yerdi =)

    YanıtlaSil
  3. Evet kuşum onu dicektim,hatta ordan aldığım bilezik benim için çok değerli. Çok etkiliyici bir havası vardı ortamın hatta dedim ya ürpertici; orda yaşamıştım o duyguyu ,derinliklere doğru gittiğimde sizin yanınızdan uzaklaştığımda içimi bir ürperti kapladı; elbiseler eski, kabarık etekli ,fransız döneminden kalma çok acayipti sanki onlar bir eşya değildi bak yine ürperdi, gizemli ama bir o kadar da etkiliyiciler.

    YanıtlaSil
  4. ne kadar nostaljik bir yer burası

    YanıtlaSil
  5. Buram buram nostalji kokuyor.Vintage,eskimeyen eskilerin en güselleri..

    YanıtlaSil
  6. Ah, kesinlikle gidip görmem gerek! :) Haberim bile yoktu, süper oldu bu post valla ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. Rebeltakipte, inanılmaz nostaljik ve harika müzikler çalıyordu çıkmak istemedim ...

    Selfet , çok güzel demişin eskimeyen eskiler harikalar:)

    Modafobik, çok teşekkür ederim , gidip görmeni şiddetle tavsiye ediyorum , Hakan Bey'de çok sıcak birisi ve ortam çok keyifli

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. çok sevdim ben burayııı,teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. Rica ederim sevmene sevindim :)

    YanıtlaSil